Szolnoki diákok fogtak össze az árvízvédelemért

Megosztás

Nem sokkal azután, hogy az Országos Műszaki Irányító Törzs bejelentette, hogy a Duna vízgyűjtő területén lehullott nagy mennyiségű eső és az előrejelzett további csapadék hatására jelentős árhullámok várhatók Magyarország folyóin, a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum diákjai és oktatói is úgy döntöttek, tevékenyen kiveszik részüket a munkából.

Bár a Duna áradása nem érte el a 2013-as rekordmagasságot, a legtöbb helyen így is elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget. Az ár elleni védekezéshez komoly összefogásra volt szükség, és a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum diákjai és oktatói is segítő kezett nyújtottak.

Az iskola, amely évtizedek óta képez vízügyi szakembereket, fontosnak tartotta, hogy segítséget nyújtson a védekezésben.

Szeptember 18. és 20. között a technikumból 12 diák, 1 tanár és 2 sofőr érkezett a Szentendrei-sziget surányi védelmi központjához, hogy a homokzsákok töltésében segédkezzenek. A munka- és balesetvédelmi oktatás után a 2013-as árvíz idején használt homokdepóból töltötték meg a zsákokat, több, mint 2000 darabot.

A környék lakói is hozzájárultak a védekezéshez, ki fizikai munkával, ki étellel segítette a dolgozókat. A diákok és tanárok számára ez az árvízvédelem jóval több volt, mint pusztán szakmai tapasztalatszerzés: azt tapasztalták meg, milyen sokan tudnak egy célért közösen dolgozni.

Kép: Szolnoki Szakképzési Centrum; : Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek